Social

Romania a sperat in Van

Precum in teren, asa si in tribune. Romanii si-au marcat limitele neputintei la Berna si au plecat spre casa.
 

Am pierdut mai degraba pentru ca ne-am bazat pe altii decat ca nu am putut noi. Marturisesc ca n-am crezut, inainte de meci, in scenariul cu olandezii asteptand cuminti sa curga golurile tricolore intru eliminarea imperiilor francez si italian. Dar dupa prima repriza am fost convins ca, pana la urma, batavii renunta la onoare pentru glorie. In primul mitan s-a jucat ca la un clasic Bistrita-Ceahlaul. Fara angajament, fara sut pe poarta, multe erori tehnice de preluare in treimea centrala si mai ales un colaborationism fatis care facea caraghioasa inclestarea din celalalt meci.

Nationala nu s-a intrebuintat pentru ca a contat pe adversar.

Romania a sperat in van. In Van Persie, Van Basten si in ceilalti „van“ care s-au odihnit pe banca. Baietii nostri au asteptat ca meciul „sa se rezolve cumva“. Olandezii, la randul lor, au acceptat poate ideea, dar individual nimeni dintre ei nu si-a asumat „responsabilitatea“ decisiva. Pana la urma, asta e diferenta esentiala dintre scoala lui Mitica si scoala Ajax.

Robben a inghitit umilinta unei ratari penibile, Van Persie a tras de vreo doua ori in plopi, dar totul are o limita. Daca Mutu&Co. n-au legat absolut nimic, Bouma n-a putut accepta s-o ia in brate in careu sau sa faulteze vreun atacant roman. Macar ca pentru asta era nevoie ca acesta sa fie prezent in careul batav!

Nationala a jucat penibil nu numai pentru ca n-a putut, ci si pentru ca a incercat sa intre intr-un scenariu pe care n-a fost in stare sa-l mimeze macar. La randul ei, tribuna n-a mai fost aceeasi ca la Zurich. Mult mai putin numeroasa decat la primele doua meciuri, galeria tricolora a meciului calificarii in sferturi a fost esantionul cel mai pur de popor roman. Au fost mult mai putini pentru ca, de la bun inceput, n-au crezut ca vom ramane in carti pana la ultima repriza a grupelor.

Apoi, toata peluza noastra era sparta de bresele largi, portocalii, ale batavilor infiltrati simplu, prin cumpararea biletelor de la ai nostri. Au invatat repede limba romana scandand la unison „Hai baietii, hai baietii, haide“ pentru ca au priceput si ei ca Franta sau Italia este greu de batut de doua ori in zece zile. Neputinta romanilor din teren a maniat degraba poporul din tribune, care si-a abandonat rapid eroii de acum trei zile.

Scandarile au sfarsit in huiduieli . Steagurile tricolore au ramas cu zecile aruncate prin tribune si stranse ca prada de razboi de olandezii aciuiti de romanii care si-au „vandut“ portia de fericire. Deocamdata, morala trateaza inutil tumoarea maligna a mentalitatii, dar e sigur ca reteta olandeza ne-a mai apropiat cu un pas de vindecare.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea