Social

#militar american decorat #afganistan decoratie romania #militar roman ranit

Romania a decorat trei militari americani ucisi in Afganistan

Trei militari americani decedati in Afganistan in urma incidentului din 9 ianuarie, cand un ofiter roman a fost ranit, au fost decorati post-mortem de seful Statului Major al Fortelor Terestre, generalul Teodor Frunzeti.

Frunzeti a conferit Medalia de Onoare a Fortelor Terestre Romane maiorului Brian Michael Mescall si Emblema de Merit "in Slujba Pacii" clasa a III-a sergentului Jason Ray Parsons si caporalului Joseph Michael Hernandez, pentru "curajul si spiritul de sacrificiu dovedite in lupta impotriva terorismului , alaturi de camarazii din Fortele Terestre Romane, in teatrul de operatii Afganistan", arata NewsIn.

Potrivit comunicatului, cei trei militari americani si-au pierdut viata la 9 ianuarie, in timpul unei misiuni de recunoastere , incident in care a fost ranit si locotenent-colonelul Augustin Nicusor Pegulescu. Acesta se afla internat, in prezent, la Spitalul militar american de la Ramstein, Germania si este stabil. "Oferim aceste distinctii celor trei militari in semn de respect si recunoastere a sacrificiului facut in numele libertatii. Militarii romani si americani din Fortele Terestre se antreneaza impreuna, lupta impreuna si isi onoreaza eroii impreuna", a declarat generalul-locotenent Frunzeti.

Distinctiile au fost inmanate lui Jeri Guthrie - Corn, insarcinatul cu afaceri al Statelor Unite la Bucuresti, pentru a fi transmise familiilor celor decedati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea