Social

#cazuri tulpina britanica #tulpina britanica #coronavirus #romania

Romania: 24 de cazuri noi cu tulpina britanica, in Romania. 19 in Bucuresti

Dupa analiza aleatorie a 90 de probe de la persoanele infectate cu noul coronavirus, recoltate din mai multe orase ale tarii, s-a descoperit ca 24 dintre acestea aveau noua tulpina din Marea Britanie. Anuntul a fost facut de reprezentantii MedLife.

Astfel, in Romania au fost depistate, oficial, 51 de cazuri de infectie cu tulpina din Marea Britanie, asta in conditiile in care testarile pentru depistarea tulpinii se fac pe un numar infim de persoane.

Din lotul anuntat de Medlife, cele mai multe – 19 – au fost probe recoltate din Bucuresti, restul fiind din Cluj, Tecuci, Resita si Timisoara.

„Specialistii diviziei de cercetare a grupului MedLife anunta noi rezultate in cadrul studiului de secventiere a genomului virsului SARS-CoV2. Astfel, din cele 90 de probe provenite in intervalul 25 – 29 ianuarie a.c. din mai multe orase ale tarii (Bucuresti, Valcea, Cluj, Tecuci, Targoviste, Ploiesti, Timisoara, Resita, Hunedoara, Focsani, Lugoj, Chisineu Cris, Slatina, Olt), s-a constatat ca 24 dintre acestea contin noua tulpina de coronavirus din Marea Britanie , se arata intr-un comunicat de presa transmis, vineri, de MedLife.

“Faptul ca intr-o perioada atat de scurta am inregistrat o dinamica si mai mare pe lotul nostru de studiu pare sa confirme gradul foarte ridicat de contagiozitate al noii tulpini si transmiterea comunitara. Din 90 de probe analizate intr-o saptamana, 24 au fost identificate cu noua tulpina din Marea Britanie, prevalenta pe lotul MedLife fiind de 26,6%. Daca acest trend se pastreaza, sansele ca noua tulpina sa devina dominanta in urmatoarele saptamani sunt mai mari decat ne asteptam.

Vom continua analiza pe acest lot pentru a vedea daca identificam si alte tulpini. Mai mult decat atat, vom continua procesul de secventiere, pentru a urmari dinamica raspandirii noilor tulpini si pentru a identifica noi tulpini si implicit eficienta vaccinurilor la acestea. ”, a declarat Dumitru Jardan, biolog si coordonator al studiului de secventiere derulat de MedLife.

Specialistii se asteapta ca in urmatoarea perioada sa creasca foarte mult cazurile de infectie cu noua tulpina, care este mult mai violenta, mai ales ca se observa deja o transmitere comunitara.

“Nu ne-am asteptat la o dinamica de o asemenea anvergura. Aceste noi rezultate vin sa intareasca previziunile lansate saptamana trecuta de catre colegii nostri din cadrul diviziie de cercetare MedLife, legate de faptul ca aceasta tulpina are sanse mari sa devina dominanta in urmatoarele saptamani.

Consideram ca autoritatile ar trebui sa analizeze cu atentie aceste informatii si sa evalueze cu precautie eventualele decizii cu privire la relaxarea masurilor de siguranta pentru perioada urmatoare. In continuare vom sustine programul de secventiere, si vom analiza probe, nu atat pentru tulpina din Marea Britanie care pare sa devina dominanta caz in care anchetele epidemiologice devin inutile, cat pentru a sprijini autoritatile cu informatii noi legate de aparitia si transmiterea altor tulpini pe teritoriul Romaniei, cum ar fi cea sud africana, braziliana si nu numai” a spus Mihai Marcu, presedinte si CEO MedLife.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea