Social

Romani vor sa-si paraseasca locul de munca

Angajatii romani sunt printre cei mai mobili europeni in campul muncii, cu un grad scazut de loialitate fata de compania in care lucreaza, jumatate dintre ei intentionand sa isi schimbe actualul loc de munca. Astfel, 35% dintre angajati s-au gindit deseori sa paraseasca firma unde lucreaza, 10% au planificat deja plecarea la o alta companie din Romania, iar 6% vor sa se angajeze in strainatate. Angajatii romanii sunt nemultumiti de:
  • salariu
  • importanta acordata trainingului
  • somajul redus
  • lipsa de recunoastere din partea angajatorului
  • atmosfera de la locul de munca
  • Cel mai ridicat procent al celor care vor sa isi paraseasca actualul loc de munca se regaseste in mediul industrial, de 70%. In romania ultimilor ani, piata muncii este din ce in ce mai dinamica, si angajatorul trebuie sa gaseasca solutii prin care sa isi fidelizeze salariatii. Deasemenea, anjajatii care lucreaza la stat sunt mult mai fericiti si satisfacuti de locul de munca decat cei din mediul privat .Recunoaşterea implicării în muncă este şi ea mai mare. 46% din cei care lucrează în sectorul public se simt destul de mulţumiţi în această privinţă, faţă de doar 39%, în mediul privat. Deasemenea, cei din mediul public nu intentioneaza sa isi schimbe actualul loc de munca. Principalele ingrijorari ale angajatilor romani sunt legate de salariu (58%) si de siguranta locului de munca (28%), in timp ce, pentru persoanele cu functii de conducere , pe primul loc se afla timpul consacrat muncii (62%). Pe de alta parte angajatii romani se simt satisfacuti de viata profesionala si sint implicati in ceea ce fac (72%), cu toate ca sunt frustrati de faptul ca aceasta implicare le e prea putin recunoscuta. Romanii sint printre cei mai nemultumiti europeni atunci cind vine vorba de raportul munca- viata privata . Totodata, 80% dintre salariati considera ca multumirea si calitatea vietii lor profesionale au un impact direct asupra performantei companiei in care lucreaza.

    Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

    •  
    •  

    Articol scris de

    Vezi toate articolele

    Articole din social

    Top

    Cauta-ti perechea