Social

#atac Ziua Nationala a Frantei #romani atac Nice #romani atac Nisa #atac Nisa #atac Nice # atac franta

Romani, printre victimele atentatului de la Nisa

Printre cei peste 100 raniti in atentatul de aseara de la Nisa se numara si doi romani, sot si sotie! Pana la acest moment nu au fost identificati romani printre decedati.

"Nu am fost prezent pe promenada, era o ora tarzie, regret, poate daca eram acolo puteam sa ajut, suntem in stare de soc. Au fost si romani pe promenada, am primit telefoane, mesaje. avem si cateva victime printre romani. Este vorba despre raniti, o familie, sot si sotie, el este un pic mai grav, are picioarele fracturate, nu avem informatii ca ar fi decedat vreun roman", a declarat preotul paroh de la Nisa, Radu Totelecan, pentru Stirile ProTV.

“Momentan nu exista informatii despre romani aflati printre cei 84 de morti, dar stim ca sunt doi ramani care traiesc acolo si care sunt raniti si spitalizati. Nu stim deocamdata in ce stare se afla acestia, vom reveni cu informatii. Sunt si informatii pe care nu le putem da, ele sunt date confidentiale de identitate. O echipa consulara a oficiului consular roman de la Marsilia s-a deplasat in cursul nopţii la Nisa si este in legatura cu rudele persoanelor ranite”, a declarat Lazar Comanescu, ministrul de Externe.

“Din informatiile pe care le avem, sunt doi cetateni romani anuntati de Lazar Comanescu, internati in spitalele din Nisa, sunt foarte bine ingrijiti, asteptam vesti despre modul in care va evolua starea de sanatate, au fost raniti aseara in atentatul oribil, si noi foarte rapid am intrat in legatura cu familiile lor si i-am asigurat de tot sprijinul. Consulul Romaniei a mers la Nisa, sa vada daca mai sunt si alte victime", a declarat Luca Niculescu, ambasadorul Romaniei la Paris.

Ambasadorul a mai precizat ca cetatenii interesati pot intra pe pagina de Facebook a Ambasadei.

“Ar fi bine sa se uite la toate informarile, sa intre pe pagina noastra de Facebook, pe site-ul ambasadei s al MAE. si pot sa ne puna toate intrebarile in masura in care vor sa o faca. Deocamdata am primit telefoane in cursul noptii, numarul nu a fost mare. I-am rugat in primul rand sa ia leg unii cu ceilalti sa vada in familie daca sunt bine, nu am primit multe telefoane”

MAE a pus la dispozitia cetatenilor romani contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia +33 491221741, Ambasadei Romaniei la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

Sursa foto: abc.net.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea