INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Romani in audienta la papa Benedict al XVI-lea

Comunitatea romaneasca solicita redeschiderea bisericii Tre Fontane din Roma. Aproape 30 de romani s-au aflat miercuri dimineata, in Aula Paul al VI-lea de la Vatican, printre cei aproape zece mii de oameni veniti din toate colturile lumii pentru a participa la audienta generala acordata saptaminal de Papa Benedict al XVI -lea. Romanii, reprezentanti ai Asociatiei Romanilor din Italia, solicitasera in prealabil Sfintului Scaun, intr-o scrisoare, redeschiderea bisericii Tre Fontane, din Roma, pentru uzul liturgic al comunitatii romanesti. Audienta acordata de papa Benedict al XIV-lea a decurs dupa un ritual precis. Miile de oameni veniti din toata lumea - din Italia, Uganda, Chile, Australia, Statele Unite, Franta, Spania, Germania, Malawi, Portugalia, Coreea - ori in grupuri, ori individual, unii, in carucioare cu rotile - au asteptat inca de la ora 9,00 dimineata, la colonatul lui Bernini deschiderea portilor salii de audienta. In sala, pazita la intrare de garzi elvetiene, in asteptarea Sfantului Parinte, delegatiile pelerinilor au inceput sa cinte, sa agite steaguri sau esarfe alb - galbene (culorile Vaticanului) sau sa scandeze numele papei: "Benedetto!". Pe scena salii de audienta, cardinalii asteptau si ei, linga un ecran imens. La 11,30, sala a amutit, cind pe ecran, a aparut, in transmisie directa din bazilica Sfintul Petru, Papa Benedict al XVI-lea rostind rugaciunea. Dupa citeva minute, Sfintul Parinte a aparut in sala de audienta, in uralele tururor. In discursul sau el s-a referit la Sfintul Chiril din Ierusalim, episcop care a trait in anul 359, autor al 24 de carti de cateheza, un model de viata crestina. Papa a salutat apoi, pe rind, toate delegatiile prezente, inclusiv pe cea romana, inclusa in grupul pelerinilor de limba italiana. La rindul lor, delegatiile ii raspundeau ori prin urale, ori cintind. Delegatia chiliana a adus o intreaga orchestra pentru a-l saluta in carucioare cu rotile, singuri sau insotiti de rude, pentru a primi binecuvintarea Papei. Salutind delegatia pelerinilor italieni, papa Benedetto al XVI-lea s-a referit din nou la pozitia Bisericii Catolice in privinta celulelor staminale: "Cercetarea stiintifica va fi incurajata si promovata, dar nu trebuie sa aduca atingeri altor fiinte umane, a caror demnitate este intangibila, inca de la primele clipe de viata".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea