Social

#Margit Szemenyei #romanca 108 ani #cea mai batarana romanca #longevitate

Romanca de 108 ani dezvaluie secretul longevitatii

Margit Szemenyei din Caransebes a implinit recent 108 ani. La aceasta varsta venerabila, femeia spune ca nu are probleme de sanatate. Iata care este secretul longevitatii sale!


“Nu mi vine sa cred ca sunt 108 ani. Sunt foarte multi...”, recunoaste femeia

“Munca si iar munca, acesta a fost secretul meu. Nu am fumat, am lucrat in gradina si nu m-am dusmanit cu nimeni. In fiecare an am taiat porc la Craciun, mi-a placut sa joc rummy cu prietenele, foarte rar am mai baut un paharel de rachie. Nu am probleme, m-a lasat doar vederea, iar picioarele ma dor cand si cand”, marturiseste femeia, care nu a avut o viata tocmai usoara.

De religie catolica, femeia s-a nascut in anul 1907, intr-o familie de maghiari, la Chisineu Cris, iar cele sase clase pe care le-a facut le-a absolvit la Ineu.

Mama sa a murit cand Margit Szemenyei era foarte tanara, asa ca a trebuit ca ea sa preia sarcinile in gospodarie, apoi s-a angajat la o fabrica de prelucrare a lemnului din zona, unde a lucrat timp de 30 de ani.

“N-am vrut sa ma marit deloc, dar imi doream un copil, iar sotul meu a insistat mult pe langa mama sa ne casatorim. La inceput nici nu l-am iubit, dar curand s-a nascut fiul meu. Apoi a venit Al Doilea Razboi Mondial si el a picat prizonier in Rusia, iar cand a fost eliberat a plecat in Germania. Eu n-am vrut sa plec din tara, asa ca mi-am crescut singura copilul”, isi aminteste tanti Margit, scrie libertatea.ro.

Unicul ei fiu a murit in urma cu 13 ani, iar nora, a murit acum 23 ani, in urma unui accident. Batrana are acum doi nepoti si patru stranepoti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea