Social

#prizonier #vama #ucraina

Roman, prizonier in Ucraina pentru un baston telescopic

Un tanar roman este retinut de o luna si jumatate in Ucraina pentru ca avea un baston telescopic in portbagaj. Autoritatile de la Kiev il acuza de trafic de arme.

Radu Vasile Hirtie, taximetrist de 24 ani din Botosani, a fost retinut de vamesii de la Siret pentru trafic de arme, dupa ce acestia au gasit in portbagajul lui un baston telescopic, folosit de multi soferi pentru autoaparare . "Am trecut pe acolo cu bastonul in masina de-atatea ori, dar n-au zis nimic", a declarat Radu pentru EVZ.

Tanarul a fost tinut trei zile in arest la vama si inca trei la Politia din Cernauti. Desi a fost in cele din urma eliberat, el nu are voia sa paraseasca localitatea. Viceconsulul Romaniei la Cernauti, Eleonora Moldovan, afirma ca nu este primul caz in care autoritatile ucrainiene abuzeaza de legi impotriva romanilor.

Detinerea bastonului se pedepseste, conform legislatiei din Ucraina, cu o amenda si confiscarea obiectului. Romanului i s-a intocmit insa dosar penal pentru trafic de arme albe. Procedurile sunt intarziate si tanarul este nevoit sa suporte toate cheltuielile sederii in Ucraina.

"Cand aduci un tanc sau un kalasnikov , da! Dar fapta lui nu prezenta deloc un pericol. In schimb, acuzatiile aduse sunt deosebit de grave", spune Nicolae Golunga, avocatul lui Radu Hirtie, despre retinerea lui.

"In ultimul an, Consulatul din Cernauti s-a mai confruntat cu patru cazuri similare, in care unor romani le-au fost fabricate probe si declaratii false", a explicat viceconsulul Eleonora Moldovan.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea