Social

Roger Dewint expune la Galeria Occident

Expozitia de va fi deschisa in perioada 17 aprilie - 5 mai 2008. Vernisajul va avea loc joi, 17 aprilie 2008, de la ora 18:30, la Galeria Occident (strada Occidentului nr. 11, sector 1 Bucuresti).

Lucrarile lui Roger Dewint (n. Bruxelles , 1942) sunt un regal de culoare si de inventii grafice. Fiecare gravura se aseamana unui foc de artificii care da nastere unor imagini care nu sunt neaparat vesele, din contra, dar care se disting prin vivacitatea, densitatea, multiplicitatea si raritatea culorilor care exclud varianta alb-negru.

Utilizand cu precadere acvatinta si acvaforte, artistul obtine un efect nervos, vibrant, nebulos in gravurile sale. In mod deliberat, este privilegiata redarea unei expresii fata de lizibilitatea operei. Daca aceasta pare, deseori, confuza, este pentru a traduce mai bine violenta personajelor. Culorile vii nu sunt decat un artificiu pentru a servi mai bine brutalitatea mesajului.

Roger Dewint este profesor onorific de gravura la Academia de Arte frumoase din Bruxelles. A studiat la Academia din Bruxelles (sectia desen si ) si din Boitsfort (atelierul lui Roger Somville).
Si-a inceput cariera artistica in 1971 si, de atunci, a fost recompensat cu numeroase premii si distinctii. Cu peste 600 de expozitii la activ (personale si colective), lucrarile lui Roger Dewint figureaza in 70 de colectii publice din toata lumea (printre care Musees Royaux din Belgia, San Francisco Museum of Modern Art, Miami Metropolitan Museum & Art Center, Art Museum din Portland, Kyoto University for Arts, Japonia, muzee din Leipzig si Minden, Germania, etc.).

Expozitia este organizata de Galeria Occident in parteneriat cu Delegatia Comunitatii franceze Valonia-Bruxelles la Bucuresti.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea