Social

#presedinte camera deputatilor #roberta anastase

Roberta Anastase, noul presedinte al Camerei Deputatilor

Roberta Anastase a fost votata, vineri, noul presedinte al Camerei Deputatilor. Democrat-liberala a obtinut 218 voturi pentru din totalul de 313, cotracandidatii sai, Ludovic Orban si Laszlo Borbely obtinand doar 69 si, respectiv, 26 de voturi. Sedinta de plen in care deputatii trebuiau sa-si aleaga, prin vot, presedintele, a inceput cu doua ore intarziere.

Liderul grupului PSD Viorel Hrebenciuc anuntase in plen ca social-democratii o sustin pe Roberta Anastase. Presedintele Camerei Deputatilor a fost ales prin vot secret, pe buletine, coalitia de guvernare sustinand-o pe Anastase, iar partidele din opozitie, PNL si UDMR, avand, fiecare, propriul candidat. Membrii comisiei de numarare si validare au fost Marius Rogin din partea PD-L, nicolae banicioiu din partea Aliantei PSD+PC, Andrei Gerea din partea PNL, Beres Istvan din partea UDMR si, de la minoritati, Longher Ghervazen.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea