Social

#robert gates #obama #pentagon #sef

Robert Gates ramane sef la Pentagon

Barack Obama a facut un nou pas spre definirea echipei sale pentru securitate nationala marti, iar surse apropiate dosarului afirma ca Robert Gates isi va pastra functia de secretar al apararii.

Generalul James Jones va deveni consilier pe probleme de securitate nationala, relateaza Reuters. Potrivit site-ului Politico, Gates a fost de acord sa ramana in functia de secretar al apararii in viitoarea administratie democrata, iar generalul in retragere Jones va deveni principalul consilier pe probleme de securitate al lui Obama.

Citand oficiali democrati si republicani , Politico afirma ca cei doi vor fi nominalizati oficial la inceputul saptamanii viitoare, cand Obama isi va prezenta echipa insarcinata cu securitatea nationala, inclusiv viitorul secretar de stat, actuala senatoare de New York Hillary Clinton.

Contactati de Reuters, responsabili din echipa de tranzitie a presedintelui ales au refuzat sa comenteze informatii. Si ABC si Fox au anuntat ca Gates va ramane sef al Pentagonului, varianta vehiculata de mai multe saptamana. Dar surse apropiate procesului de tranzitie au afirmat ca, potrivit informatiilor lor, nici Gates, nici Jones nu au ajuns la acorduri finale cu Obama si ca exista inca probleme nerezolvate, in special in cazul lui Gates. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea