Social

#zapada #balea lac #avalansa #echipa #echipament #avertizare #trasee

Risc de avalansa in zona turistica Balea Lac

Serviciul Salvamont Sibiu a emis un avertisment de risc mare de avalansa in zona turistica Balea Lac, unde stratul de zapada a atins azi-dimineata inaltimea de 1,5 metri. Turistii sunt rugati sa nu urce pe traseele situate la peste 1.500 de metri in Muntii Fagarasului si sa nu practice sporturi de iarna in aceasta zona.

Seful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, spune ca iminenta unui accident in zona Balea Lac din Muntii Fagarasului este foarte probabila. Riscul producerii unei avalanse va fi in urmatoarele zile de 4, pe o scara de la 1 la 5.

"Pentru prevenirea accidentelor montane, solicitam turistilor sa nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a muntilor Fagaras si, de asemenea, sa evite practicarea sporturilor de iarna in aceasta zona. In zona turistica Balea Lac, accesul la cabane se poate face doar cu telecabina de la Balea Cascada", a precizat Adrian David, potrivit Agerpres.

Salvamontistii sibieni solicita turistilor care ajung la Hotelul de Gheata si la cabanele de la Balea Lac sa fie echipati corespunzator de iarna si sa poarte asupra lor si echipamentul de salvare din avalansa (sonda, lopata, dispozitiv electronic de cautare).

Meteorologii sibieni spun ca riscul crescut de avalansa se va mentine si in zilele urmatoare.

Foto: hoteloffice.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea