Social

#contract #mts #ridzi

Ridzi a sters urma banilor

Monica Iacob Ridzi a umblat in actele ministerului si a ordonat stergerea datelor incriminante din computerele institutiei, pentru a acoperi ilegalitatile din contractele din afacerea “2 mai”. Fostul ministru asteapta sa afle verdictul deputatilor in cazul sau, daca se va incepe sau nu urmarirea penala.

In scrisoarea adresata Camerei Deputatilor, in care procurorul general cere avizarea inceperii urmaririi penale in cazul “Ridzi”, se precizeaza faptul ca atitudinea fostului ministru era una falsa fata de ancheta: in timp ce declaratiile ei aratau interesul fata de aflarea adevarului, la minister subordonatii avea sarcina de a distruge datele si detaliile incriminatorii.

Dosarul Monicai Ridzi cuprinde acuzatii de abuz in serviciu contra intereselor publice , fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie, instigare la infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic cu incalcarea masurilor de securitate si instigare la stergere de date informatice fara drept
, dupa cum noteaza Evenimentul Zilei.

Ridzi a cerut stergerea unor date din sitemul informatic al ministerului

Procurorii au aflat ca in timpul mandatului sau, Ridzi si o parte din echipa sa au intocmit acte prin care se dorea atestarea derulareii procedurii de achizitie in cazul organizarii Zilei Tineretului.

In plus, potrivit anchetatorilor, sefa Tineretului “a solicitat administratorului retelei informatice sa stearga date informatice pentru a nu fi descoperite, scop in care acesta a accesat fara drept sistemele informatice ale MTS si a sters inregistrarile”.

Prin aceste actiuni, Monica Iacob Ridzi a prejudiciat bugetul de stat cu cateva sute de mii de euro si risca, in cazul in care acest dosar va ajunge in instanta, o pedeapsa intre 3 si 12 ani de inchisoare.

In acest timp, fostul ministru PD-L nu mai are nici sprijinul partidului din care face parte. Potrivit unor surse democrat-liberale, sefii partidului i-au sugerat deja Monicai Ridzi sa renunte la sefia organizatiei de tineret pana la finalizarea cazului, inainte sa o suspende partidul. Se pare ca decizia suspendarii ar urma sa fie luata luni, in Biroul Permanent National (BPN).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea