Social

#alegeri prezidentiale #mircea geoana #traian băsescu

Rezultatele finale: Traian Basescu 50,33% si Mircea Geoana 49,66%

Biroul Electoral Central a centralizat rezultatele din 95,4% din sectiile de votare : 50,43% din voturi Traian Basescu si 49,57% Mircea Geoana .

Datele facute publice luni la ora 8 indica o prezenta la vot de 57, 94%. Doar 98,69% din totalul voturilor sunt valabile.

Dupa ce trei sondaje din patru l-au anuntat aseara castigator pe Mircea Geoana, ambii candidati si-au anuntat victoria.

Rezultatele finale ale sondajului INSOMAR il cotau pe Geoana cu 51,2% din voturi si pe Traian Basescu cu 48,8%. Rezultatele CSOP de la ora 21.00 il desemnau pe seful statului castigator cu 50,4 %din voturile exprimate.

Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Viorel  Hrebenciuc, a declarat luni dimineata ca liderii partidului au decis sa ceara reprezentantilor formatiunii in Birourile Electorale Judetene sa nu semneze procesele verbale cu rezultatele alegerilor. Motivul ar fi incidentele semnalate in cursul zilei de duminica, potrivit Stirile ProTV.

UPDATE : Traian Basescu a obtinut  50,37% din voturi, iar Mircea Geoana 49,62%, potrivit rezultatelor partiale oferite de Biroul Electoral Central la ora 11.00.

Potrivit Realitatea.net, BEC a centralizat pana acum rezultatele din 99,13% din sectiile de votare. Prezenta la urne a fost de 58.00%.

UPDATE: Dupa centralizarea rezultatelor de la 99,95% de sectii de votare, Traian Basescu a castigat 50,33% din optiunile electorale, iar Mircea Geoana 48,66%. Rezultatele finale, care vor include si ultimele 9 sectii de votare, vor fi transmise in aceasta seara.

UPDATE: Centralizarea voturilor din toate sectiile de votare s-a incheiat la BEC. Rezultatele finale il dau castigator pe Traian Basescu, votat de 50,33% dintre alegatori, in timp ce Mircea Geoana a castigat 49,66% din voturi.

Citeste si

Exit-poll: Cursa stransa intre Traian Basescu si Mircea Geoana

 

Mircea Geoana, dupa aflarea rezultatelor exit-poll

 

Traian Basescu, dupa aflarea rezultatelor exit-poll 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea