Social

# usl #alegeri parlamentare #udmr #ARD #pp-dd #rezultate finale BEC

Rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 9 decembrie

Rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 9 decembrie au fost anuntate aseara de Biroul Electoral Central. Potrivit datelor comunicate de BEC, USL a obtinut 395 de mandate, ARD - 80, PP-DD - 68, UDMR - 27, iar minoritatile nationale - 18.

Din totalul de 176 de mandate existente in Senat, 122 vor ajunge la USL, 24 la ARD, 21 la PP-DD si 9 la UDMR.

In Camera Deputatilor, din totalul de 394 de mandate, USL a obtinut 273, ARD - 56, PP-DD - 47, UDMR - 18. Lista este completata cu cele 18 de mandate de deputat destinate minoritatilor nationale.

Marian Muhulet, purtatorul de cuvant al BEC, estimeaza ca astazi si maine urmeasa sa ajunga la Biroul Electoral Central procesele-verbale pe hartie semnate de reprezentantii partidelor in birourile electorale judetene.

In alta ordine de idei, Administratia Prezidentiala a emis un comunicat oficial in legatura cu desemnarea viitorului prim-ministru al Romaniei.

"Administratia Prezidentiala informeaza ca presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, va convoca Parlamentul Romaniei si va anunta programul de consultari pentru desemnarea prim-ministrului Guvernului Romaniei care sa formeze viitorul guvern imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial a rezultatului alegerilor", se arata in comunicat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea