Social

#examene #examene nationale #simulari #rezultate invatatura

Rezultatele de la simularile examenelor nationale, o problema serioasa

Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" sustine ca slabele rezultate de la simularile examenelor nationale reliefeaza gravele probleme cu care se confrunta in prezent sistemul educational din Romania. Interesul tot mai scazut al elevilor pentru scoala si promovarea nonvalorilor sunt doar cateva dintre problemele invatamantului romanesc.

FSE atrage atentia si asupra faptului ca rezultatele de la simulari nu sunt concludente, deoarece fiecare cadru didactic are propria planificare a lectiilor. De asemenea, o problema serioasa se intalneste si la nivelul Ministerului Educatiei, care trebuie sa decida care este nivelul mediu de informatii pe care elevul trebuie sa il cunoasca la finalul unui ciclu scolar.

Simion Hancescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, a declarat ca Ministerul Educatiei trebuie sa stabileasca clar gradul de dificultate al subiectelor de la urmatoarele examene, care sa fie in concordanta cu materia predata la clasa.

In prezent, simularile examenelor nationale sunt descentralizate, deoarece fiecare inspectorat scolar are propriul calendar si propria metodologie.

Sursa foto: //www.fundatiadanvoiculescu.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea