Social

#cafea #substante cancerigene # cafea cancerigena # cafea romania

Rezultatele analizelor DSVSA: Cafeaua din Romania nu este cancerigena

Cafeaua comercializata in tara noastra nu contine substante cancerigene, au anuntat reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. Rezultatelor probelor de cafea prelevate de autoritati nu indica prezenta acrilamidei.

Zilele trecute, specialistii din Marea Britanie au depistat 13 produse, intre care si cafeaua, care contin acrilamida.

Acrilamida este o substanta care se gaseste in concentratii foarte mici in cele mai multe dintre alimentele congelate sau gatite la temperaturi foarte mari, indiferent de procedeu (prajite in ulei, la gratar, coapte sau caramelizate)

In cazul in care ea este prezenta in concentratii mari in alimente, devine periculoasa pentru sanatatea omului si poate cauza cancerul. Acrilamida se gaseste in concentratie mare in cartofii care sunt prajiti la o temperatura care depaseste 120 de grade Celsius.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea