Social

Rezultatele alegerilor locale in tara

In mai multe localitati din tara au fost anuntati castigatorii alegerilor de ieri.Focsani: Social-democratul Decebal Bacinschi a castigat cel de-al treilea mandat de primar al Focsaniului, la diferenta de cateva sute de voturi de contracandidatul sau, democrat-liberalul Alin Trasculescu.

Vaslui: Social democratul Vasile Paval, actualul viceprimar, a castigat Primaria municipiului Vaslui cu aproape 3.000 de voturi in plus, fata de contracandidatul sau, Cornel Mihalache, reprezentantul PD-L.

Bacau: Candidatul PNL, Romeo Stavarache , a castigat Primaria Bacau.

Bistrita: Primaria Bistrita a fost castigata de senatorul PSD Ovidiu Cretu, care a fost votat de 54,75% din electorat, in timp ce contracandidatul sau, Vasile Moldovan (PD-L), dat castigator intr-un exit poll, a fost votat de doar 45,24% din votanti.

Sfantu-Gheorghe: Deputatul UDMR Antal Arpad a castigat in turul doi alegerile locale la Sfantu-Gheorghe, cu peste 8.700 de voturi din totalul de 15.700 valabil exprimate, respectiv un procent de 55,63%.

Lugoj: PSD a castigat Primaria localitatii timisene Lugoj, dupa ce candidatul social-democratilor a obtinut cu peste o suta de voturi mai mult decat primarul in exercitiu, democrat-liberalul Marius Marinescu .

Ploiesti: Candidatul PD-L la Primaria Ploiesti, Andrei Volosevici , a anuntat, duminica seara, dupa inchiderea urnelor, ca a castigat alegerile la o diferenta de aproximativ 20 de procente, conform unui exit-poll comandat de parti.

Galati: Rezultatele finale ale numaratorii voturilor de la Galati arata ca Dumitru Nicolae, actualul primar PSD al municipiului, a obtinut al treilea mandat. El a obtinut un procent de 71,19% din optiunile electoratului. Contracandidatul lui Dumitru Nicolae, Andrei Lisinschi de la PD-L a obtinut 28,81 la suta din voturi.

Satu Mare: Candidatul UDMR, Iuliu Ilyes, a castigat Primaria Satu Mare.

Braila: La Braila scrutinul a fost tratat cu dezinteres. Doar putin peste 37% din populatia cu drept de vot si-a exprimat optiunea electorala. In urma numaratorii, PNL a pierdut primaria in detrimentul PSD. Social-democratul Aurel Simionescu a castigat detasat cu peste 12.000 de voturi in fata liberalului Constantin Sever Cibu. Social-democratii au si presedintia Consiliului Judetean.

Intorsura Buzaului : Candidatul PSD Covasna, Leca Bancila, a castigat Primaria orasului Intorsura Buzaului cu cateva sute de voturi inaintea celui mai longeviv primar din judet si presedinte al PD-L Covasna, Gheorghe Baciu.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea