Social

#parlament european #spatiul schengen # aderare laschengen # aderare romania la spatiul schengen

Rezolutie speciala in PE pentru aderarea Romaniei la Schengen

Parlamentul European a votat, cu o larga majoritate, o rezolutie speciala prin care se afirma, inca o data, sustinerea aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen .

In document se subliniaza foarte clar ca cele doua tari au indeplinit toate conditiile tehnice de aderare la Schengen , singurele cerute, asa ca aderarea lor nu ar trebui impiedicata .

Romania si Bulgaria sunt vazute ca “parteneri de incredere”, care merita sa fie in Schengen, iar PE cere foarte ferm tuturor statelor membre sa evite populismul si sa isi dea acordul cat mai repede posibil.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase , a declarat ca acest vot arata ca "avem aliati loiali si influenti atunci cand respectam regulile comune si ne achitam cu demnitate si corectitudine de indatoririle noastre de stat membru".

De asemenea, Roberta Anastase afirma ca are convingerea ca "acest puternic semnal politic va fi urmat de decizia fireasca a guvernelor statelor membre ale UE de a debloca procesul de aderare".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea