Social

#contract #promotie #internet #telefonie mobila

Rezilierea contractelor telecom, fara taxa. Nu se aplica la promotii

Legea care elimina taxele abuzive pentru rezilierea abonamentelor de internet si telefonie mobila ii va proteja doar pe romanii care nu au beneficiat de o promotie .

Daca ai cumparat un telefon sau un laptop la pret redus , nu poti renunta la serviciile operatorului fara sa achiti contravaloarea integrala a aparatului.

Proiectul de lege anuntat ca un triumf al consumatorului a fost adoptat, insa operatorii de telefonie mobila si de internet au obtinut ceea ce doreau: pastrarea promotiilor. Pentru ca legea afecteaza si contractele in derulare, clientii sunt nevoiti sa plateasca pentru promotiile de care s-au bucurat pana acum.

Cei care au beneficiat de o oferta pentru un telefon foarte ieftin sau un laptop pe care il platesc in rate lunare nu vor mai plati taxa de reziliere a contractului insa vor fi nevoiti sa achite operatorului contravaloarea produsului, atat cat a mai ramas pana la incheierea contractului.

"Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrans de nicio clauza, dar drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilateral ", spune textul legii, citat de Adevarul.

In cazul in care operatorul cere o taxa de reziliere, poate fi actionat in judecata, si obligat sa plateasca daune.

Asociatia Operatorilor Mobili din Romania nu a sustinut adoptarea legii, motivand ca actul va duce la disparitia de pe piata a telefonelor gratuite sau cu pret mic la abonament.

 

Citeste si

Puteti renunta la abonamentele de telefonie mobila si internet oricand! Dispar promotiile

Cum ii pedepsesc clientii nemultumiti pe operatorii telecom: conving si alte persoane sa renunte

Cum sa-ti gasesti telefonul pierdut

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea