Social

#Manoleasa #specie protejata #popandau #botosani #rezervatie naturala #romania

Rezervatie naturala pentru popandai, in Romania

 O suprafata care se intinde pe o suprafata de peste 100 de hectare din judetul Botosani, a fost transformata in rezervatie naturala pentru popandai, specie protejata in Romania.

 

 Popandaul european este un animal protejat prin lege, desi este vazut de multa lume ca fiind un daunator. Acesta este si motivul pentru care specia se afla pe cale de disparitie. Uciderea acestor animale este pedepsita conform legii.

Aria naturala protejata ROSCI0417 din Manoleasa, cu o suprafata de 103,9 hectare, situata in partea central – vestica a comunei, a fost declarata sit de importanta comunitara, prin ordinul Ministrului Mediului, Apelor si Padurilor, se arata pe site-ul Arii Naturale Protejate din Botosani.

Ordinul a fost dat in vederea conservarii populatiei de popandau, o specie de interes comunitar care necesita o protectie stricta.

Popandaul este un mamifer de talie relativ mica, aproximativ 20 de centimetri, avand corpul adaptat traiului in galeriile sapate in pamant.

„In cadrul sitului, galeriile se intalnesc pe suprafete ce au panta usor inclinata, cu grad scazut de eroziune”, se arata pe institutiei.

In Planului de management si al Regulamentului ariei naturale protejate, printre principalele masuri de conservare a popandailor in cadrul ariei protejate se numara: imbunatatirea calitatii habitatului, instituirea unui regim rational de pasunat pe suprafata sitului, combaterea eroziunii solului, interzicerea depozitarii deseurilor si interzicerea dezvoltarii infrastructurii, cu exceptia celei de vizitare, a imbunatatirilor funciare necesare, a adaposturilor temporare, a umbrarelor pentru animale, a surselor de apa potabila.

FOTO: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea