Social

#boli #celule stem #pacienti #tratare boli #recoltare celule stem

Revolutionar: celule stem clonate din pielea pacientilor. Vezi ce boli pot trata!

Cercetatorii americani au reusit sa cloneze celule stem umane din celule prelevate din pielea unei paciente in varsta de 32 de ani. Oamenii de stiinta sunt de parere ca metoda este una cruciala in tratarea unor boli, clonarea permitand realizarea unor celule noi care se potrivesc cu ADN-ul pacientului.

Cercetatorii americani au prelevat celule din tegumentul pacientei care suferea de diabet de tip 1 pentru a crea celule similare celor din pancreas, responsabile cu producerea de insulina. Tehnica va putea fi folosita atat in tratarea unor boli, precum diabetul, cat si in transplanturi, celulele susa fiind compatibile cu ADN-ul pacientilor.

"Tehnica savantilor de la New York Stem Cell Foundation Research Institute asigura material compatibil genetic pentru realizarea transplanturilor", a dat asigurari Dieter Egli, coordonatorul studiului realizat la Institutul din New York.

Sursa foto: zeiss.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea