Potrivit Meatly, compania care a dezvoltat aceasta inovatie, carnea cultivata in laborator este la fel de gustoasa si hranitoare ca pieptul de pui traditional, dar fara sacrificarea animalelor si fara impact negativ asupra mediului.
Ce inseamna acest lucru pentru viitorul hranei pentru animale?
Meatly sustine ca utilizarea celulelor de pui permite producerea nelimitata de carne fara cresterea si sacrificarea pasarilor. Acest proces reduce drastic emisiile de carbon si consumul de resurse naturale, probleme majore in industria alimentara traditionala.
„Acum doi ani parea o misiune aproape imposibila. Azi decolam. E un pas urias inainte spre o piata pentru carne care este sanatoasa, sustenabila si blanda cu planeta noastra si alte animale”, a declarat Owen Ensor, fondatorul si CEO-ul Meatly, citat de The Guardian.
Aprobata oficial in Marea Britanie
Marea Britanie este prima tara europeana care a aprobat folosirea carnii artificiale pentru hrana animalelor de companie. Meatly a primit toate avizele necesare de la Departamentul pentru Mediu si Mancare, precum si de la Agentia pentru Sanatatea Plantelor si a Animalelor, deschizand astfel drumul catre o noua generatie de produse pentru animale.
Desi carnea cultivata in laborator este inca un concept nou, specialistii sustin ca aceasta ar putea deveni o solutie viabila pentru reducerea impactului ecologic al industriei alimentare, atat pentru oameni, cat si pentru animalele de companie. Ramane de vazut cand astfel de produse vor ajunge si pe piata din Romania.