Social

#studenti #revolta # facultatea de istorie

Revolta a studentilor de la Facultatea de Istorie din Bucuresti

Peste 250 de studenti au vrut sa ocupe cu forta un amfiteatru al Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii Bucuresti. Tinerii s-au declarat nemultumiti de bugetul mic alocat Educatiei si au cerut, totodata, rediscutarea sistemului Bologna .

Manifestatia a inceput cu o dezbatere organizată de ONG-ul "Militia Spirituală", dupa care tinerii urmau sa ocupe, timp de patru zile, amfiteatrul "Vasile Parvan". Din cei 250 de tineri care s-au strans initial, au ramas doar vreo 60 de protestatari , dupa interventia fortelor de ordine.

Tinerii au decis sa prelungeasca protestul si sa revendice facultatea ca spatiu public pentru dezbatere, pentru ca membrii din conducere au refuzat sa participe la dezbaterea lor.

"Venisem pregatiti cu saci de dormit , mancare, lanterne, tot ce ne trebuia ca sa stam acolo patru zile, pana duminica, la ora 18.00. Am ales aceasta forma de protest ca sa aratam ca Universitatea este a noastra, a studentilor", a spus un student care a participat la protest.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea