Social

Retragerea Irinei Schrotter, o noua croiala pentru Primaria Iasi

Analistii politici cred ca voturile creatoarei de moda vor merge catre candidatii PD-L si PNL!

Retragerea Irinei Schrotter din cursa pentru Primaria Iasiului si decizia acesteia de a-l sprijini pe candidatul PD-L nu va influenta radical scena politica ieseana la alegerile din iunie, cred analistii politici. Principalii competitori raman Gheorghe Nichita, actualul primar PSD, Dumitru Oprea , candidatul PD-L, si ministrul Cristian Adomnitei , candidat din partea PNL.

Candidatii PD-L si PNL castiga de pe urma retragerii creatoarei de moda din cursa pentru Primaria Iasi, in timp ce gheorghe nichita nici nu pierde si nici nu castiga. Analistii exclud alegerea viitorului primar de Iasi intr-un singur tur de scrutin.

„Voturile care le-ar fi luat Irina Schrotter cred ca se vor imparti intre candidatul PD-L si cel de la PNL, dar batalia finala se va da in turul doi intre Gheorghe Nichita si Dumitu Oprea. E imposibil sa anticipezi de pe acum care din cei doi va castiga", considera analistul politic Sorin Bocancea.

In opinia sa, nu s-ar mai fi pus problema unui al doilea tur de scrutin daca unul dintre candidati ar fi fost cotat la inceputul campaniei electorale cu minimum 60% din voturi. Potrivit ultimului sondaj CSOP comandat de PD-L, Dumitru Oprea ar obtine in primul tur 29% din voturile iesenilor, Gheorghe Nichita ar obtine 26 la suta, Irina Schrotter ar fi fost votata de 20% din alegatori, iar ministrul liberal Cristian Adomnitei ar avea 5,9 la suta din voturi.

PSD pune tunurile pe Oprea

Analistul politic Alexandru Lazescu este convins ca sondajele nu sunt atat de relevante, mai ales ca de multe ori rezultatele difera in functie de cei care le comanda. "Eu n-as miza prea mult pe ce spun sondajele. Cred ca va castiga cel care va reusi sa-si mobilizeze simpatizantii. Una e sa fii simpatizat de nu stiu cat la suta din alegatori si alta e ca acei oameni chiar sa se prezinte la urne", crede Lazescu.

Doru Tompea, directorul de campanie al PSD Iasi, spune ca nu a fost surprins de retragerea creatoarei de moda. "Am luat in calcul de la inceput retragerea dumneaei. Din punctul nostru de vedere este mai lejer pentru ca ne vom concentra mai mult impotriva lui Dumitru Oprea", ne-a declarat Doru Tompea. "Decizia doamnei Schrotter ma avantajeaza. Eu voi fi noul primar", s-a aratat convins Dumitru Oprea.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro
 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea