Social

#romania #volum #investitii #retea #aoa #potabila

Reteaua de apa din Romania necesita investitii de 4 miliarde de euro

Romania necesita cel mai mare volum de investitii din Europa in ce priveste lucrarile la reteaua de apa potabila , respectiv 3,8 miliarde de euro pana in 2013, potrivit datelor cuprinse in Programul Operational Sectorial de Mediu al Romaniei.

Potrivit acestuia, daca Romania necesita lucrari la infrastructura de apa potabila de aproape 4 miliarde de euro, in cazul Bulgariei, spre exemplu, sunt necesare investitii de 3,1 miliarde euro, in Ungaria de 2,1 miliarde euro sau in Portugalia, de 1,1 miliarde euro.

Estonia are nevie de cel mai redus nivel de investitii, respectiv de 200 milioane de euro. Mai mult de 50% din retelele de distributie a apei din Romania sunt mai vechi de 30 de ani, ceea ce genereaza pierderi de apa de pana la 30%, potrivit datelor furnizate pentru NewsIn de catre Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC).

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea