Social

Resuscitarea libertatii

Editura Libertas a lansat zilele trecute o carte extrem de incitanta: "Reconstructia libertatii" a lui Walter Block. Autorul apara intr-o maniera consecventa dreptul oamenilor de a face tot ce doresc cu persoana si proprietatea lor, atat timp cat respecta dreptul celorlalti de a proceda la fel.

Va mai aduceti aminte de protestele sindicatelor privind inegalitatea dintre barbati si femei in ceea ce priveste pensiile aferente pilonului II? Block sustine ca aceasta stare nu e produsa de discriminarile angajatorilor, ci de efectele asimetrice pe care le are casatoria.

Ca urmare a responsabilitatii inegale dintr-o familie obisnuita cu privire la cresterea copiilor , efectuarea cumparaturilor, a curateniei, spalatul rufelor, prepararea hranei si o multime de alte asemenea activitati, o sotie castiga 40% din salariul sotului.

In schimb, nu exista nici o diferenta de plata intre femeile si barbatii care nu au fost niciodata casatoriti ; salariile acestora sunt aproximativ egale. Raportul de 60%-75% dintre venitul femeilor si cel al barbatilor, atat de mult scos in evidenta, este de fapt un amalgam intre cele doua grupuri foarte diferite de oameni: cei casatoriti si cei necasatoriti.

 

Continuarea in Jurnalul National 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea