Social

#sebastian lazaroiu #muncitori #restrictii muncitori romani # permis de munca spania # restrictii de munca

Restrictiile pentru romanii care vor sa munceasca in Spania vor fi ridicate inainte de 2014

Sebastian Lazaroiu , ministrul Muncii, a declarat ca restrictiile impuse muncitorilor romani care vor sa lucreze in Spania vor fi ridicate cu mult inainte de anul 2014 , atunci cand toate statele din UE vor trebui sa-si liberalizeze piata muncii.

"In mod normal, restrictiile impuse de Spania, desi sunt in vigoare, nu au inca girul Comisiei Europene. De astazi curg cele 15 zile in care Comisia trebuie sa se pronunte daca Spania are argumente suficiente pentru a invoca o situatie exceptionala, asa cum a facut-o. Paradoxal, azi (n.r.-vineri, 29 iulie ) pe aeroportul din Madrid , cand ma intorceam, am urmarit discursul lui Zapatero, care iesise din sedinta de guvern si care a dat numai vesti bune spaniolilor, si anume că economia isi revine, ca somajul a scazut, si multi alti indicatori macroeconomici care sunt pozitivi. Trendul e bun.", a declarat Lazaroiu pentru mediafax.ro.

"Ma intreb daca acest discurs va fi analizat si la Comisia Europeana, pentru ca daca trendul e bun, eu cel putin, nu inteleg situatia exceptionala.(...) Ar trebui să fim optimisti indiferent ce s-ar intampla pentru ca economia Spaniei isi revine, ceea ce inseamna ca la un moment dat restrictiile vor fi analizate si probabil ridicate cu mult inainte de 2014", a mai spus ministrul Muncii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea