Social

#pelerinaje religioase interzise #masca obligatorie in aer liber # restrictii noi #inchidere restaurante #restrictii

RESTRICTII NOI: Se interzic pelerinajele religioase si se inchid restaurantele. Masca obligatorie si in aer liber si carantina

In contextul cresterii alarmante a numarului de cazuri de coronavirus din ultima saptamana, autoritatile au decis noi restrictii pentru prevenirea raspandirii pandemiei.

 

Raed Arafat, sedul DSU a anuntat ca toate Comitetele judetene si din Bucuresti se vor intruni de urgenta pentru a analiza situatia epidemiologica si pentru a lua masurile care se impun in contextul unei incidente de 1,5 cazuri la mia de locuitori in ultimele 14 zile.

Noile masuri prevad carantinarea localitatilor in care raspandirea comunitara este foarte mare, adica  3 cazuri la mia de locuitori.

In localitatile in care incidenta cazurilor este de peste 1,5, se vor interzice evenimentele precum nunti si botezuri. Tot in aceste localitati se vor inchide si restaurantele, ramanand deschise doar terasele.

De asemenea, in aceste zone masca va deveni obligatorie si in aer liber, in special in zonele aglomerate.

”Toate Comitetele Judetene pentru Situatii de Urgenta si Comitetul care functioneaza la nivelul Capitalei se vor intruni de urgenta pentru a analiza situatia epidemiologica si pentru a lua masurile emise in contextul unei incidente de 1,5 cazuri la mia de locuitori in ultimele 14 zile. Masurile care vor fi analizate in mod deosebit, dar nu ne limitam numai la aceste masuri, sunt purtarea mastii in spatii inchise, dar si cele deschise, in mod deosebit in spatiile publice unde exista aglomeratie, carantinarea localitatilor care depasesc 3 la mie in ultimele 14 zile luand in considerare daca in aceste localitati exista focare sau nu. Daca exista raspandire comunitara, atunci se ia in considerare carantinarea acestor localitati.

Se interzic evenimentele precum nunti, botezuri, in zone cu incidenta peste 1,5 cazuri. Se sisteaza activitatea restaurantelor in interior in zone cu incidenta peste 1,5 cazuri. Solicitam tuturor Comitetelor judetele sa implementeze aceste masuri unde se impune”, a declarat Raed Arafat.

De asemenea, Raed Arafat recomanda si munca de acasa, iar acolo unde se nu poate le cere agentilor economici sa decalaze programul.

Pelerinajele, interzise

De asemenea, Raed Arafat a declarat ca se interzic pelerinajele relgioase. La aceste evenimente vor avea voie sa participe doar cei care locuiesc in localitatea respectiva.

Sarbatorile religioase sunt permise doar cu participarea persoanelor care au domiciliul in localitate, fara participarea pelerinilor din alte localitati. Aici vreau sa explic. Riscul major este pe durata transportului, in autocare. Daca se sta intr-un autocar cateva ore, este suficient sa fie o singura persoana infectata ca sa se infecteze toti. Acest lucru trebuie sa fie limitat, sarbatorile se fac, dar numai cu participanti din resedinta”, a subliniat Arafat.

Seful DSU a facut, din nou, apel la populatie sa respecte masurile de protectie.

”Ne asteptam la colaborarea populatiei cu noi. Gestul este foarte simplu, purtarea mastii, distantarea, dezinfectarea pe maini, a suprafetelor. Aceste masuri simple pot duce la controlul situatiei si la trecerea pe trend descrescator”, a mai declarat Arafat, potrivit spotmedia.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea