Social

#restante #restante banci #restante romani

Restantele romanilor la banci depasesc 6 miliarde de euro

Valoarea restantelor pe care persoanele fizice si cele juridice le au la banci depaseste pragul de 6 miliarde de euro. Topul restantierilor este condus de locuitorii din judetul Harghita, care au restante la banci de peste 23% din valoarea creditelor luate.

Locul 2 in topul restantierilor este ocupat de locuitorii din judetul Salaj. In luna octombrie, nivelul imprumuturilor cu intarzieri la plata a ajuns la 20% din valoarea creditelor luate. Si locuitorii din judetul Suceava au restante mari la banci. Luna trecuta, nivelul restantelor pe care sucevenii le aveau la banci a depasit nivelul de 18% din valoarea imprumuturilor.

La polul opus, topul celor care isi platesc ratele la banci este condus de firmele si de locuitorii din judetul Dambovita. Aici, rata creditelor restante este mai mica de 6%. In judetele Gorj si Teleorman, restantele depasesc cu putin 7% din valoarea imprumuturilor.

Conform digi24.ro, nivelul restantelor a crescut constant in ultimii 4 ani, din cauza ca multe firme s-au inchis, iar oamenii si-au pierdut locurile de munca.

Sursa foto: stiri.com.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea