Social

#referendum #republica moldova #constitutie

Republica Moldova face referendum pentru o noua Constitutie

Liderii Aliantei pentru Integrare Europeana , coalitia aflata la guvernare la Chisinau, vor organiza, pe 16 iunie, un referendum pentru adoptarea unei noi Constituii, deschizandu-se astfel calea evitarii alegerilor anticipate.

In prima faza, Parlamentul va aproba o lege privind adoptarea unei noi Constitutii. In baza acestei legi, Constitutia va fi votata in Parlament pe articole, iar apoi va fi supusa, integral, referendumului, potrivit portalului Stirea Zilei. 

Presedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu , liderul Partidului Liberal, a spus ca Legea Suprema nu va fi schimbata total, ci vor fi vor facute ajustari si corectari. 

Liderul PLDM, Vlad Filat , a precizat ca AIE urmeaza sa discute cu PCRM, iar referendumul va avea loc nu mai tarziu de 16 iunie, cand se implineste un an de la dizolvarea Parlamentului. 

Pentru ca referendumul sa fie considerat valid, la el trebuie sa se prezinte 50%+1 dintre participantii cu drept de vot .

Cei patru lideri ai AIE au refuzat sa spuna, potrivit Info-Prim Neo, daca alianta are o pozitie consolidata si in privinta alegerii presedintelui tarii - direct de catre cetateni sau de catre Legislativ. "Noua Constitutie va solutiona si aceasta problema", a declarat prim-ministrul Vlad Filat, liderul PLDM.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea