Social

#moldova #greceanii #premier #romania #vize #granite

Republica Moldova elimina vizele pentru romani numai daca Bucurestiul recunoaste granitele Republicii Moldova

Republica Moldova va elimina vizele pentru romani numai daca Romania va recunoaste granitele Republicii Moldova. Aceasta este declaratia premierului moldovean , Zinaida Greceanii , care a facut in acest mod o aluzie la semnarea de catre autoritatile de la Bucuresti a Tratatului de frontiera cu Moldova.

Noul prim-ministru de la Chisinau a precizat faptul ca recunoasterea granitelor tarii de catre un stat vecin precum Romania este necesara. “Suntem un stat independent si suveran”, a spus premierul, citat de Adevarul.

Pe , presedintele de atunci al Republicii Moldova, Vladimir Voronin   anunta ca autoritatile de la Chisinau au decis sa introduca regimul de vize in relatia cu Romania, incepand cu data de 9 aprilie, la ora 9.00 dimineata.

Tot atunci, Voronin acuza Romania de implicare in revoltele violente de la Chisinau, declarandu-l persona non-grata pe ambasadorul roman in capitala moldoveana. Romania a replicat, negand implicarea in treburile interne ale Moldovei, insa masura introdusa de autoritatile moldovene a ramas in vigoare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea