Social

#comisia europeana #philip gordon #guvernul american

Reprezentantul SUA la Bucuresti: Sustinem cele 11 puncte formulate de CE la adresa Romaniei

Philip Gordon, reprezentantului guvernului american, a declarat ca tara sa sustine cele 11 puncte redactate de Comisia Europeana la adresa autoritatilor romane. Gordon a mai spus ca a auzit "ceea ce trebuia" de la oficialii romani cu care a purtat discutii si ca ramane de vazut daca vor pune in aplicare ceea ce au spus.

"Ne pasa de Romania, de viitorul ei, de democratia ei", a afirmat Gordon.

"Am venit si pentru a exprima aceste preocupari. Au existat, asa cum se stie, acuzatii credibile de vot ilegal masiv la referendum, au fost demersuri de schimbare a listelor cu votanti, care ar schimba cvorumul de vot si, se pare, incercari de presiune asupra Curtii Constitutionale privind validarea referendumului. Toate aceste acuzatii au ridicat semne de intrebare privind legitimitatea oricarui rezultat care este asteptat", a mai spus oficialul american.

El a mai precizat Statele Unite sustin cele 11 puncte exprimate de Comisia Europeana menite sa ajute Romania.

"Ambasadorul Gitenstein a exprimat aceste pozitii atat public cat si privat, iar eu am venit sa intaresc faptul ca el vorbeste in numele Washingtonului, in numele administratiei Obama, cand face aceste comentarii publice si private", a spus Gordon.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea