Social

Reprezentantii Estoniei si Poloniei spun ca NATO ar trebui sa fie mai ferma fata de Rusia

Presedintele Estoniei, Toomas Ilves, si ministrul Afacerilor Externe din Polonia, Radoslaw Sikorski, au pledat astazi pentru acordarea Membership Action Plan (MAP) Ucrainei si Georgiei la Bucuresti si au cerut aliatilor mai multa fermitate in relatia cu Rusia.

Sirkovski a tinut sa precizeze ca, in privinta Ucrainei si a Georgiei, summitul de la Bucuresti este ocazia cea mai potrivita pentru acordarea MAP. Oficialul polonez a subliniat ca primirea acestui statut nu inseamna o garantie de aderare la NATO, ci este doar pasul firesc. "Ar fi inacceptabil ca o alta tara din exterior sa aiba drept de veto , speram ca nimeni sa nu fie influentat de aceste presiuni din exterior", a precizat ministrul polonez de Externe.

La randul sau, presedintele Republicii Estonia, Toomas Hendrik Ilves, si-a exprimat nemultumirea ca aliatii nu iau Rusia destul de in serios. El a apreciat ca, in vreme ce Moscova recurge la amenintari de natura militara, raspunsul NATO se limiteaza la discutii despre necesitatea unui parteneriat strategic cu Rusia. "Daca acceptam traditia occidentala potrivit careia cuvintele au o semnificatie , atunci exista motive de ingrijorare in ceea ce priveste Rusia", a precizat Ilves.

Presedintele Estoniei a acuzat faptul ca multe dintre deciziile politice din Europa se iau in functie de avantajele energetice pe care le-ar obtine unele state de pe urma pozitiei lor.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea