Social

#ferme Marea Britanie #pui KFC #mancare fast food #junk food #kfc

Reportaj BBC. Puii de la KFC, crescuti in conditii greu de imaginat!

Postul de televiziune BBC1 a difuzat aseara documentarul "The Billion Dollar Chicken Shop" (Magazinul care vinde pui de miliarde). Imaginile de la una dintre fermele din Marea Britanie care ii asigura gigantului KFC o parte din puii necesari au creat adevarate controverse.

Potrivit adevarul.ro, documentarul prezinta conditiile in care sunt crescute si ingrijite pasarile care ajung in restaurantele fast-food KFC.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Aproximativ 34.000 de pui sunt inghesuiti intr-un spatiu inchis, unde lumina naturala are acces doar prin cateva ferestre. Puii au o durata de viata de doar 35 de zile, cand sunt gazati si pregatiti de livrare.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Andrew Tyler, directorul organizatiei Animal Aid, a declarat ca "pasarile sunt condamnate sa supravietuiasca in baraci cu putine ferestre, care duhnesc a amoniac". Foarte multe mor de foame sau din cauza deshidratarii. Din 900 de milioane de pasari de acest tip crescute anual in Marea Britanie, 30 de milioane mor inainte de a fi sacrificate, a mai explicat directorul Animal Aid.


Sursa foto: dailymail.co.uk

Pe de alta parte, reprezentantii KFC spun ca toti furnizorii de carne indeplinesc cerintele impuse de Uniunea Europeana, dar si de Marea Britanie, iar fermierul care apare in reportaj sustine ca nu e nimic gresit cata vreme puii primesc apa si mancare.



Sursa foto: shanghaijungle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea