Social

#repartitoare obligatorii #repartitoare caldura #repartitoare #blocuri #amenzi

Repartitoarele de cladura, OBLIGATORII de la 1 ianuarie 2023. Ce amenzi risti daca nu le ai instalate

Iarna vine cu vesti crunte pentru multi romani! Acestia trebuie sa-si instaleze repartitoare de caldura. In cazul in care nu le instaleaza pana la 1 ianuarie 2023, cand este data limita impusa de autoritati, risca amenzi usturatoare.

 

Cu ajutorul repartitoarelor de caldura, care costa intre 30 si 200 de lei, in functie de model, romanii pot face economie la energie si, in plus, pot plati mai putin la caldura.

Repartitoarele de caldura vor fi obligatorii incepand cu 1 ianuarie 2023 pentru toti romanii care sunt racordati la sistemul centralizat de termoficare.

Conform legii, repartitoarele trebuiau sa fie obligatorii dela 1 ianuarie 2022, insa implementarea acesteia a fost amanata pentru 1 ianuarie 2023. Seful SPLT Brasov, Mircea Marin, anunta ca cea mai buna investitie pe care oamenii o pot face e dispozitivul care costa doar 30 de lei.

“Repartitorul de caldura este un instrument care masoara cantitatea reactiva de caldura emisa de un corp radiant, un calorifer. Referitor la robinetul cu cap termostatic, el este o piesa care pur si simplu regleaza temperatura prin marirea sau micsorarea debitului de agent termic care intra in corpul radiant.

Eu recomand abonatilor la SACET sa-si monteze si una si alta, mai ales robinetul cu cap termostatic”, a declarat Mircea Marin, directorul SPLT Brasov, potrivit Adevarul.

Ce amenzi risti daca nu ai repartitoare 

 Fiecare repartitor instalat in casa costa intre 50 si 70 de lei, penru un repartitor clasic, si poate ajunge pana la 200 de lei in cazul celor cu citire la distanta. Cei care NU isi instaleaza repartitoare pot plati amenzi de 1.000 de lei. 

In plus, pana in 2027, in blocuri trebuie sa fie numai contoare si repartitoare pentru caldura cu citire la distanta. Prin urmare, cei care au repartitoare vechi, cu citire in casa, vor fi nevoiti sa le schimbe. Acestea din urma sunt cele mai scumpe, pretul ajungand pana la 200 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea