Social

#sanatate #varsta #fumat #deces #renuntare

Renunti la fumat inainte de 40 de ani? Poti trai la fel de mult ca un nefumator!

Fumatorii care renunta la tigari inainte de varsta de 40 de ani pot castiga "anii pierduti", reusind in acest fel sa traiasa aproape la fel de mult ca nefumatorii, este concluzia unui studiu al Universitatii din Toronto, publicat ieri in New England Journal of Medicine.

Studiul a fost facut pe un esantion de 200.000 de persoane, analizandu-se rapoartele de sanatate si certificatele de deces emise pe teritoriul Statelor Unite ale Americii din 1986 pana in prezent.

Echipa condusa de cercetatorul Prabhat Jha a descoperit ca persoanele care au renuntat la fumat intre 35 si 44 de ani au castigat circa noua ani de viata. In cazul celor care au abandonat tigarile intre 45 si 54 de ani si 55 si 64 de ani s-au castigat sase, respectiv patru ani de viata.

"Renuntarea la fumat inainte de varsta de 40 de ani, si de preferinta cu mult inainte de 40 de ani, da inapoi aproape un deceniu de viata care ar fi altfel pierdut din cauza fumatului", a declarat Prabhat Jha.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea