Social

Remedii naturale în bolile de sezon

Pe timp de iarnă, afecţiunile respiratorii se manifestă mai frecvent, fiindcă inhalăm aer rece sau trecem rapid de la o temperatură de confort la una extremă. Pentru cei care cred în puterea plantelor, situaţia nu scapă de sub control. Stările febrile se combat, cu mult succes, cu ajutorul ierbii de ţintaură. Ţintaura scade febra din viroze Deşi planta este apreciată de bolnavii cu afecţiuni biliare, ţintaura s-a dovedit un remediu rapid şi în cazurile de febră. Bolnavul trebuie să insiste să bea infuzia aceasta foarte amară, care se prepară dintr-o linguriţă rasă de plantă la o cană de 250 ml apă clocotită. Cantitatea de lichid se consumă în două prize. În situaţiile critice, cand febra nu scade, se administrează o jumătate de linguriţă de pulbere , după care vom bea un suc de fructe sau legume. Doza se ia din 3 în 3 ore. Pe langă faptul că reduce febra neaşteptat de repede, ţintaura combate infecţiile respiratorii atat de puternice în timpul virozelor. Hreanul previne bronşita În mod cert, bronşitele sunt frecvente la persoanele cu imunitate scăzută şi vulnerabile la frig. Bronşita se reactivează mai repede în cazul persoanelor care în timpul verii preferă lichidele foarte reci. Un remediu foarte bun, care scuteşte bolnavul de alte complicaţii, este infuzia realizată din hrean - 3 linguri rase, amestecate cu 6 linguri de miere de tei sau polifloră. Amestecul este lăsat să se macereze timp de două ore, apoi îl amestecăm cu 100 ml apă caldă. Unguraşul - o plantă renumită în bolile de ficat şi inimă poate fi utilizat în tratamentul bronşitei şi astmului bronşic. Un ceai excelent se realizează dintr-o linguriţă rasă de plantă la 200 ml apă clocotită. Bolnavul trebuie să bea cate trei căni de infuzie zilnic, înaintea meselor principale. Tusea, tratată cu pătlagină Desigur, pe timp de iarnă, nu vom uita pătlagina, eficientă în tratamentul tusei convulsive, bronşitelor cronice, astmului. Infuzia se prepară ca şi în cazul celorlalte plante: la 200 ml apă clocotită - o lingură de frunze mărunţite. Putem folosi şi un sirop de pătlagină pe care-l bem îndulcind cu acesta ceaiurile de tei, busuioc sau ţintaură. Iată cum îl preparăm: 100 g frunze sunt puse la fiert într-un vas cu 1,250 l apă. După 10 minute vom adăuga 300 g miere sau 250 g miere şi 50 g zahăr. Siropul se fierbe pană cand lichidul va avea consistenţa smantanii. Atunci vasul se ia de pe foc, iar siropul se strecoară într-un recipient de sticlă. Bolnavul va folosi zilnic 2-3 linguri de sirop, în funcţie de gravitatea bolii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea