Social

Regele Hagi are cazier

Un tribunal din Istanbul l-a condamnat, conform agentiei Anatolia, pe actualul antrenor al Politehnicii Timisoara la 17 luni de inchisoare cu suspendare pentru ca a scuipat si a agresat un arbitru pe cind evolua la Galatasaray. Hagi sustine ca avocatul sau i-a spus doar de amenda si ca sentinta se va redacta in doua saptamini.

Ca sa te mentii acolo sus nu este niciodata suficient numai ceea ce ai facut pina ieri, marturisea luni seara actualul antrenor al Politehnicii Timisoara, la ceremonia de decernare a Marelui Premiu Flacara. In ziua urmatoare, Gica Hagi a fost condamnat la 17 luni de inchisoare cu suspendare de un tribunal din Istanbul: doua luni de inchisoare pentru ca l-a scuipat pe arbitru in fata (insulta la adresa unui functionar public ), opt luni de inchisoare pentru ca l-a calcat pe picior pe Ersoy (ultraj la adresa unui functionar public) si sapte luni de inchisoare pentru ca l-a calificat drept hot pe arbitru in presa turca (recurgere la insulte prin intermediul mass-media). Fostul selectioner a fost acuzat ca l-a insultat pe arbitrul Erol Ersoy pe vremea cind era jucator la Galatasaray Istanbul , in 2001.

Renumele l-a salvat de gratii

Potrivit legilor din Turcia, pedeapsa putea fi mai mare, insa instanta din Istanbul a tinut cont de cazierul curat al fostului international, a anuntat agentia Anatolia. In schimb, el a primit si o amenda de 1.770 de euro. In 2001, pe cind era jucator la Galatasaray, Hagi l-a scuipat si batut pe arbitrul meciului jucat in campionat cu Genclerbirligi. Era minutul 32, cind arbitrul a anulat un gol al formatiei din Istanbul, ceea ce a provocat furia lui Hagi. Tu esti de vina, a strigat Hagi la arbitrul turc, dupa care l-a bruscat. A primit automat cartonasul rosu, fiind scos cu greu de pe teren de coechipieri. Antrenorul secund al lui Galatasaray, Gavrila Balint, a intervenit pentru a pune capat acestui conflict, dar, din greseala, a primit si el un pumn de la Hagi. Cotidianul Fotomac l-a notat pe Hagi cu 3 pentru acel meci, in timp ce arbitrul a primit doar calificativul 1. Jucatorul roman s-a transferat in 1996 la clubul din Istanbul, cu care a cistigat patru titluri de campion al Turciei. In 2000, el a obtinut cu Galatasaray Cupa UEFA. Imi pare rau, nu pot vorbi acum, nu comentez, a declarat sec Hagi. Mai vorbaret, Victor Becali a spus ca sint exagerari ale presei turce, totul e o prostie.

Pedeapsa comutata in amenda

Varianta este sustinuta si de unele site-uri din Turcia, care noteaza ca pedeapsa cu inchisoarea a fost transformata in amenda. Pentru Tv Sport, Hagi a tinut sa precizeze ca sint rautati din partea presei din Turcia: De cinci ani intretine cineva acest scandal, sint putin dezamagit de ce se intimpla. Federatia ne-a suspendat pe amindoi si am crezut ca totul s-a terminat. Din cite mi-a spus avocatul, ar fi vorba doar de o amenda, care si ea ar putea fi suspendata, iar sentinta va fi redactata in doua saptamani. Avocatul FRF, Catalin Dancu, a precizat ca este posibil sa aiba cazier in Turcia, dar pentru a avea efecte juridice in Romania este nevoie ca o instanta autohtona sa ratifice, la cererea autoritatilor de la Istanbul, acea hotarire judecatoreasca.

Refuza implicarea in politica

Fostul selectioner a marturisit, in emisiunea Nasul de la B1 TV, ca atunci cind se va plictisi de antrenorat, probabil in 4-5 ani, isi va cumpara un club in care sa investeasca. Desi a dezvaluit ca a intentionat sa infiinteze o academie de fotbal la Constanta, Hagi a negat varianta unei oferte de la Farul. Intrebat daca este interesat de politica, antrenorul timisoarei a fost categoric: Politica? Nu e mediul meu.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea