Social

# lectura crestina #credinta

Regasindu-te prin credinta si lectura crestina

In aceasta perioada de autoizolare multi am inteles un sens profund al vietii. Totul este relativ, doar poate moartea ramane o constanta a vietii. Doar ca omul are aceasta unica abilitate, de a se adapta. Pana la a face asta traieste frustrare, anxietate si nu numai. Este un context mai prielnic ca oricand pentru a dezvolta frici, iar din stres se naste depresia.

 

In timp ce multi specialisti spun ca trebuie sa ne gasim activitati recreative, unii sunt de parere ca un ghid spiritual in viata ar ajuta mai mult. Literatura crestina este una din recomandari. Usor subestimata, de vreme ce unii cred ca astfel de pagini citite sunt pentru cei cu spirit crestin, cei care cred in divinitate, habotnici sau pentru cei care au nevoie de o mangaiere sufleteasca intr-o perioada grea a vietii, aceste resurse crestine, deci cartile crestine sunt un subiect delicat.

Pentru copii si parinti deopotriva

Ca o forma de educatie timpurie si blanda, lecturile crestine ar putea fi de mare ajutor. Exista spre exemplu in librarii precum Maranatha versiuni de biblii cu imagini si text adaptat pentru cei mici. De asemenea exista si carti crestine, explicatii ale textelor biblice si numeroase alte resurse de acest gen.

Pentru cei mari, lectura crestina poate fi de ce nu literatura, romane cu povesti inspirate sau nu din viata reala. In orice caz, exista pentru toate lumea versiuni.

Cand te uita toti, dar nu si Dumnezeu

Exista o controversa a acestui subiect. In mod cert, cand vine vorba despre credinta si religie, lumea se imparte in doua. In sens profund, indiferent de diferenta de cult religios este vorba de nevoia de a crede in ceva, de a gasi un sprijin moral, de a fi ghidati de un set de reguli nescrise. Daca in viata apar greutati, daca lucrurile nu merg asa cum ne dorim sau ne straduim sa fie, ce ne mai ramane practic este doar speranta. Aceasta o vom pune in puterea divinului de a face o minune si de a ne ghida spre ce este bun pentru noi.

Spune o vorba, chiar daca te uita toti, Dumnezeu nu o va face. Chiar daca pari deznadajduit, gasesti alinare. In sens concret, cei care se simt stresati si depresivi, cei care se simt fara putere si speranta regasesc in literatura crestina un refugiu.

Sunt recomandate de regula carti nu foarte grele, desi nu se poate spune ca Bibilia citita va incurca gandurile cititorului mai mult decat a i le limpezi. Pentru cei care sunt in cautare si de carti de rugaciuni psalmii sunt o recomandare, impartiti pe capitole. Daca duhovnicul nu ofera o recomandare, cei interesati pot cauta in selectia de la libraria Maranatha pentru a gasi variantele potrivite.

Citind faci indirect si un bine, pentru ca parte din misiunea acestei librarii este de a sustine si campanii umanitare. Cumparand de aici, vei contribui la fapte bune pentru semenii tai. Descopera despre ce este vorba, in cadrul paginii oficiale, librariamarantha.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea