Social

#sanatate #medic de familie #controale medicale #prevenire boli #consultatii preventive

Reforma in Sanatate: romanii, obligati de stat sa mearga la medic

Romanii ar putea fi obligati in curand sa mearga la doctor pentru a efectua controale medicale. Acestea vor fi anuale pentru copii si adolescenti, dar si pentru persoanele trecute de 40 de ani. Tinerii ar putea fi obligati sa mearga la analize si controale medical o data la trei ani.

Toate aceste masuri fac parte dintr-un program pe care Guvernul vrea sa il introduca la nivel national si va fi o consultatie preventiva de evaluare a riscului individual. Astfel, medicii de familie vor fi obligati sa identifice, pentru fiecare grupa de varsta, printr-un set de analize si investigatii riscul de boala, potrivit stirileprotv.ro.

In cazul copiilor si adolescentilor se vor urmari cresterea si dezvoltarea acestora, modul de nutritie si anemiile. La adulti, in schimb, se vor urmari eventuale semne ale unor afectiuni cardiace sau hepatice.

Aceasta consultatie de preventie se va face separat de celelalte analize, iar Ministerul Sanatatii doreste ca aceasta sa fie obligatorie pentru fiecare roman.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea