Social

#exploatare namol techirghiol #namol techirghiol #referendum #techirghiol #primarie #namol

Referendum pentru namolul de Techirghiol! Ramane sau pleaca la export?

Namolul de Techirghiol a ajuns subiect de disputa intre autoritatile romane si o firma privata care l-a exploatat ilegal pana in prezent, iar acum asteapta aprobari de la Guvern pentru continuarea exploatarii acestuia.

Este vorba despre o firma romaneasca ce a facut deja explorari pe fundul lacului si care se pregateste pentru exportul namolului.

Primaria insa, doreste sa profite de pe urma namolului pentru cresterea turismului terapeutic. Reprezentantii primariei au amenintat ca doresc sa faca un referendum pentru ca localnicii sa fie cei care decid soarta namolului.

Din pacate insa, namolul de la Techirghiol nu se reface de la sine pe fundul lacului. Prima conditie de regenerare este ca cel folosit sa fie readus in apa. Lucru pe care-l face acum Sanatoriul Balnear, cu capital de stat. Asadar, o exploatare masiva va duce la disparitia acestuia intr-un timp foarte scurt.

Namolul de Techirghiol, recunoscut in intreaga lume datorita proprietatilor terapeutice pe care le are, tratand afectiunile reumatologice, ale sistemului nervos, ginecologice, dermatologice si vasculare, ar putea sa fie valorificat peste hotare, noteaza stiri.tvr.ro.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea