Social

#lege #masura #pd-l #psd #stat #scadere #alimente #tva

Reducerea TVA-ului alimentelor intra in discutie la Coalitie

Masura reducerii TVA-ului la alimentele de baza intra pe masa Coalitiei. Ministrul Agriculturii , Ilie Sarbu, a declarat ca reducerea taxei pe valoare adaugata la paine, carne de pasare si lapte va fi discutata in sedinta partidelor de la guvernare, urmand a se stabili si nivelul de scadere a acestei taxe. Aceasta initiativa face parte din pachetul de masuri anti-criza avut in vedere de catre membrii PSD si PD-L.

Ilie Sarbu a precizat faptul ca in prima faza masura reducerii TVA-ului avea in vedere cinci categorii de alimente insain final au ramas doar trei, respectiv paine, carne de pasare necongelata si laptele nepasteurizat, dupa cum noteaza Gandul.

Ministrul Agriculturii anuntase aceasta initiativa de la sfarsitul lunii trecute, ca masura ce va fi propusa spre dezbatere Coalitiei de catre PSD. El anunta intentia partidului sau de a calcula, impreuna cu ministerul de Finante , modul in care va aceasta masura nu va afecta puternic economia.

Reducerea TVA-ului la alimente a mai fost ceruta in ultimele luni, mai intai de catre Romalimenta, dar si de catre reprezentantii sectorului agricol, care au subliniat faptul ca o astfel de initiativa ar reduce evaziuea fiscala din domeniu. In plus, reprezentantii statului au spus ca reducerea TVA-ului nu va duce neaparat la reducerea pretului produselor alimentare si a evaziunii fiscale din domeniul industriei alimentare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea