Social

#record vaccinare # localitate ialomita #covid #ialomita #vaccinare

Record de vaccinare intr-o localitate din Ialomita! Niciun locuitor infectat cu Covid

O localitate din judetul Ialomita bate toate recordurile la vaccinare. 80% dintre cei 1.044 de locuitori s-au imunizat deja impotriva Covid, iar de ceva timp nimeni nu s-a imbolnavit de Covid.

 

In schimb, in restul tarii, situatia este critica, iar populatia refuza, in continuare, vaccinarea.

Cum s-a ajuns la acest record de vaccinare

Primarul comunei Colelia din Ialomita a mers din poarta in poarta pentru a discuta cu oamenii despre vaccinare. Ulterior, in urma discutiilor, dar si a temerilor de a nu se imbolnavi, locuitorii au decis sa se imunizeze. Oamenii au mers la centrul de vacinare care se afla la 10 km distanta de centrul comunei. Astfel, media celor vaccinati a urcat rapid, depasind media pe judet.  

Iar rezultatul imunizarii se vede. Nimeni nu s-a infectat in valul 4. In plus, sustine primarul, daca titmul de vaccinare se mentine, comuna va avea intr-o saptamana o rata de vaccinare de 905.

“Si-au dat seama ca, totusi, e o scapare daca faci vaccinul, este un risc daca nu-l faci. Si, usor, usor, intre ei au comunicat, am comunicat si eu cu ei si am contribuit cu tot personalul de la primarie sa-i convingem din casa in casa si...
- Ati fost din casa-n casa?
- Din casa in casa!
- La fiecare poarta ati batut si ati vorbit cu ei?
- Am avut personal, am vorbit, care au fost s-au inscris si lucrul s-a vazut. Cred ca ne apropiem de 70 - 80%. Cu cei care vin de astazi. E un procent, zic, foarte bun.”
, a declarat Nichita Nita, primarul comunei Colelia, intr-un interviu acordat pentru Digi24.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea