Social

#interventie chirurgicala #stat #costuri #reconstructie mamara #decontare reconstructie

Reconstructia mamara va fi decontata de stat

Romania ocupa primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste mortalitatea cauzata de cancerul la san. Zilnic, 10 femei sunt diagnosticate cu cancer mamar, iar doua dintre ele pierd lupta cu boala. Celelalte paciente care reusesc sa se vindece trebuie sa suporte din propriul buzunar reconstructia mamara, insa lucrurile sunt pe cale sa se schimbe, deoarece Guvernul a hotarat ca operatiile de reconstructie mamara din cauza cancerului la san sa fie decontate de Stat.

Decizia autoritatilor vine ca urmare a unei campanii initiata toamna trecuta de Observatorul Antenei 1, "Alege sa nu suferi", si a unei initiative a Partidului National Liberal.

Odata cu stabilirea cadrului legal, autoritatile trebuie sa se decida si asupra normelor de aplicare si criteriilor care stau la baza interventiilor. Pentru inceput, Casa de Asigurari ar urma sa suporte decontarea a 1000 de proteze mamare, insa de anul viitor, numarul acestora ar putea creste.

O proteza din silicon pentru reconstructia sanilor extirpati costa cel putin 500 de euro. Daca suma va fi decontata, efortul bugetar ar ajunge la 1,2 milioane de lei pe an.

Sursa foto: mirror.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea