Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Reconstructia Deltei incepe cu 14,6 milioane de lei

Ministrul Mediului aloca bani autoritatilor locale din sase localitati din Tulcea pentru crearea sistemului de canalizare cu apa potabila si managementul deseurilor . Ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat simbata la conferinta organizata de Asociatia „ Salvati Delta Dunarii“, la Sfintu-Gheorghe, ca in acest an va aloca 14,6 milioane de lei din fondurile de rezerva ale Guvernului pentru crearea infrastructurii de apa potabila si dezvoltarea sistemului de management al deseurilor in Delta Dunarii . „Am facut un studiu prin care ne-am dat seama ca in Delta Dunarii este nevoie de o investitie de 40 de milioane de lei pentru reconstructia ei la nivel de infrastructura a apei, fezabila in trei ani, si management al deseurilor, in Doi ani. In acest an, prima transa este de 14,6 milioane, din care ponderea cea mai mare va fi alocata sistemului de apa, 12 milioane, iar restul de 2,6 milioane vor fi alocate deseurilor“, a explicat Korodi, prezent la tabara ecologica de stringere a gunoaielor de pe Insula Sahalin. In Delta Dunarii exista, in acest moment, doua prese de PET-uri, una la Sfintu-Gheorghe, o investitie de aproximativ 10.000 de euro, a Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, si alta la Murighiol, adusa de organizatia „ Salvati Delta Dunarii“, prin sponsorizare Ursus, prese insuficiente pentru multimea gunoaielor aduse pe Dunare sau lasate de turisti. In acest context, 80 de voluntari de la „Salvati Delta Dunarii“ s-au mobilizat sub sloganul „Moarte PET-ului“ pentru a stringe gunoaiele aduse de ape sau lasate de turisti. „Am gasit cauciucuri, neoane, un televizor, un frigider, becuri, toate chestiile astea care nu au ce cauta intr-o zona protejata, insula Sahalin, unde mie, in timp ce stringeam gunoaiele, imi era frica sa nu calc pe cuiburi de lebede, aflate la nici 20 de metri in spatele meu“, a povestit Alexandra Ricu, 18 ani, prezenta la Sfintu-Gheorghe pina ieri. Actiunea voluntarilor a inceput la 1 iulie si va dura pina la sfirsitul lunii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea