Social

Recompense pentru Garda Financiara

Comisarii Garzii Financiare care descopera fraude si evaziuni fiscale in urma controalelor efectuate ar putea primi o recompensa de 10 la suta din totalul "capturii". Cel putin asa ii provoaca senatorul Marius Marinescu , printr-o propunere legislativa depusa la Senat.

"La ora actuala, comisarii financiari, inspectorii fiscali, se duc in control peste oameni de afaceri care-si vad de treaba, dar la mafioti nu se duc niciodata!", spune, cu repros, senatorul.

Mai in gluma, mai in serios, el spune ca in urma unor astfel de controale pe la oamenii de afaceri respectabili, inspectorii isi fac "planul" gasind chichite cu care sa-i tapeze cu mici amenzi, de 2-5 milioane de lei si din care mai scapa si la stat o treime.

Dar de marii nu se ating niciodata. "Avem o coruptie generalizata in Romania", afirma senatorul. "De aceea, m-am gandit ca daca-i cointeresam, inspectorii fiscali vor renunta la ciubucurile de cateva milioane de lei pe zi si se vor ocupa si de marii evazionisti ", adauga Marinescu. Sa vedem ce vor spune, la vot, parlamentarii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea