Social

#ger #alimentatie #deplasari #recomandari Ministerul Sanatatii

Recomandarile Ministerului Sanatatii: Cum ne protejam in zilele geroase

In zilele geroase, este indicat sa evitam deplasarile in spatiile deschise si sa ne expunem la frig cat mai putin posibil, recomanda Ministerul Sanatatii. In aceasta perioada, romanii sunt sfatuiti sa consume multe legume si fructe, alimente bogate in proteine si sa evite consumul de bauturi alcoolice.

Specialistii atrag atentia ca in zilele cu temperaturi extrem de scazute este importanta protectia la nivelul mainilor si picioarelor, zonele predispuse la degeraturi. In cazul eventualelor degeraturi, este recomandata consultarea unui medic.

In aceasta perioada, persoanele in varsta, in special cele cu afectiuni respiratorii si cardiace, trebuie sa evite deplasarile si zonele aglomerate.

O atentie speciala trebuie acordata si copiilor, care nu trebuie lasati in interiorul autovehiculelor parcate. Specialistii mai recomanda ca incaperile in care se afla cei mici sa fie incalzite corespunzator si sa nu fie utilizate instalatiile improvizate, care pot cauza intoxicatii cu monoxid de carbon.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea