Social

#record #zbor spatiu #capsule Soyuz #materiale biologice

Record: Au ajuns in Spatiu in mai putin de sase ore

Trei astronauti au stabilit azi-dimineata un nou record in ceea ce priveste calatoriile in spatiu. Acestia au reusit sa ajunga in mai putin de sase ore in spatiu, cu ajutorul unei capsule Soyuz.

Astfel, cei trei astronauti au reusit sa doboare vechiul record, care era de doua zile. Perfomanta celor trei astronauti a fost posibila datorita unor imbunatatiri ale capsulelor Soyuz, care le permite sa efectueze doar 4 rotatii in jurul Pamantului, comparativ cu 34 de rotatii in trecut.

Zborul expres a fost mai intai verificat. Inainte de aceasta incercare, Rusia a lansat, in august 2012 si in februarie 2013, spre Statia Spatiala Internationala trei vehicule de tip cargo Progress care au efectuat cu succes aceeasi procedura accelerata.

Reducerea timpului de conectare va permite transportarea la bordul statiei a unor materiale biologice pentru a fi efectuate diverse experimente pe ISS.

Sursa foto: www.publika.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea