Social

Recital Luiza Borac la ICR Londra

Pianista romana Luiza Borac, castigatoare a premiului BBC Music Magazine in 2007 pentru cel mai bun CD instrumental al anului, ca si a altor premii si distinctii internationale de prestigiu, a sustinut joi 3 aprilie un concert pe scena Institutului Cultural Roman din Londra, in cadrul Societatii Enescu.

Luiza Borac a oferit un program care a inclus lucrari de George Enescu (Suita Nr. 2 in re major op . 10 si Rapsodia Romana op. 11 nr. 1) si Frederic Chopin (24 Studii op. 10, Nr. 1-12 si op. 25, Nr. 13-24), interpretate cu remarcabila acuratete si subtilitate.

"Daca ar fi sa rezumam interpretarea Luizei Borac in cateva cuvinte, am spune: pasiune, sensibilitate si tehnica uluitoare." BBC Music Awards

Concertul Luizei Borac s-a desfasurat in fata unei sali pline pana la refuz, in care toate cele 130 de locuri fusesera epuizate cu saptamani inainte, iar cei (foarte multi) aflati pe lista de asteptare s-au "consolat", spre bucuria noastra, inscriindu-se la urmatoarele concerte ale stagiunii ICR Londra. Performanta de a atrage un asemenea interes la ICR Londra pentru un concert de muzica clasica, inclusiv din partea criticii de specialitate, este cu atat mai notabila cu cat oferta culturala a Londrei este enorma si extrem de competitiva.

Societatea Enescu este o asociatie infiintata in iunie 2007 de ICR Londra, sub patronajul regal al ASR Principesa Margareta , cu scopul de a promova personalitatea si opera lui Enescu in mediul britanic. Presedintele Societatii Enescu este dirijorul Cristian Mandeal, Directorul Filarmonicii George Enescu.

Vizibilitatea publica a Societatii a crescut constant, in special datorita stagiunii de concerte lunare care aduc in atentia publicului londonez muzicieni de cea mai buna factura. Printre numele importante care au concertat la ICR Londra in cadrul stagiunii Enescu s-au numarat pianista Mihaela Ursuleasa, violoncelistul Adrian Brendel, Cvartetul Voces sau violonistul Sherban Lupu.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea